Wie is wie: Wijke

Wijke

Wijke Visker – Alt

In de nieuwe rubriek ‘wie is wie’ stellen we iedere week een zanger van MAZE aan jullie voor. De gezichten kennen jullie waarschijnlijk al, maar wie schuilen er achter deze gouden keeltjes? Je leest het hier!

Deze week: Wijke.

Wijke zingt lage alt en is al vanaf het begin af aan betrokken bij MAZE. Naast voormalig voorzitter en lid van verschillende commissies is ze ook op muzikaal vlak heel belangrijk voor de groep, en schreef ze onder andere de themesong van MAZE: The MAZE song. Daarnaast zorgt ze met haar grapjes voor een goede sfeer en is het nooit saai met Wijke in de groep! Lees hieronder haar verhaal:

“Hallo lieve mensen!
Mijn naam is Wijke Visker en ik ben te herkennen aan m’n licht Brabantse accent m’n flauwe woordgrappen. Als kind had ik al een grote passie voor het maken van muziek en bedacht ik neuriënd op de schommel mijn eigen liedjes. Toen ik te groot werd voor de schommel en te onzeker van alle mislukte toneelschool-audities, besloot ik toelating te doen voor de opleiding Docent Muziek te Rotterdam. Hier leerde ik de kneepjes van het vak, ontmoete ik mijn grote liefde; “de gitaar” en die andere grote liefde; Gerben Lodder.

In 2009 studeerde ik af als muziekdocent en sinds dien sta ik geregeld als een soort “juf Ank” te zingen in de klas. Maar niet op woensdagavond. Dan laat ik alle kinderliedjes, plaskettingen en luizenzakken voor wat ze zijn en bestijg ik de befaamde Codarts roltrappen op weg naar een hoger muzikaal niveau. Want wat is het een feest om te mogen zingen bij vocalgroup MAZE onder leiding van top-dirigente en vriendinnetje Merel Martens. Ik hoop dat ik nog veel liedjes mag schrijven voor deze groep en hoop nog lang mee te zingen als Alt.

Houdoe! En Koekoeloekoe!”