Wie is wie: Nanko

Nanko

Nanko Meiborg – Tenor

In de nieuwe rubriek ‘wie is wie’ stellen we iedere week een zanger van MAZE aan jullie voor. De gezichten kennen jullie waarschijnlijk al, maar wie schuilen er achter deze gouden keeltjes? Je leest het hier!

Deze week: Nanko.

Nanko is één van de tenoren van MAZE. Daarnaast heeft hij al verschillende nummers voor MAZE geschreven en gearrangeerd! Zo is For All We Have door Nanko geschreven (en gearrangeerd) en heeft hij C’mon talk gearrangeerd. Daarmee is hij een belangrijke waarde voor de groep en draagt hij voor een groot deel bij aan het eigen karakter van MAZE. Lees hieronder zijn verhaal!

“Hallo, mijn naam is Nanko. In MAZE ben ik tenor en één van de mensen die schrijft en arrangeert voor MAZE. Aan het Artez Conservatorium in Arnhem studeerde ik zang Jazz & Pop waarna ik verhuisde naar Rotterdam omdat ik toe was aan een nieuwe inspirerende stad. Ik zit in MAZE omdat ik vind dat meerstemmige zang magisch is en omdat we in deze groep erg ver kunnen gaan in de technische nuances waardoor de expressie erg groot wordt. 

Het tofste moment in MAZE was voor mij toen we onversterkt zongen op de koorbiënnale in Haarlem, in een zaal met een prachtige akoestiek, je hoorde de harmonieën vanuit je mond door de ruimte suizen en met alle nuance intact weer landen op je trommelvliezen.”