Wie is wie: Marleen

Marleen

Marleen Spierings – Mezzo

In de nieuwe rubriek ‘wie is wie’ stellen we iedere week een zanger van MAZE aan jullie voor. De gezichten kennen jullie waarschijnlijk al, maar wie schuilen er achter deze gouden keeltjes? Je leest het hier!

Marleen is mezzo-sopraan bij MAZE en daarnaast is ze co-conductor. Ze doet de master opleiding Vocal Leadership en mocht vorig jaar tijdelijk het stokje van Merel overnemen toen zij met verlof was. En hele spannende taak, aangezien we nog niet eens een half jaar bij elkaar waren en Marleen gelijk onze eerste concerten heeft moeten leiden, maar ze heeft het fantastisch gedaan! Daarnaast zit Marleen ook in de repertoire commissie en arrangeert ze nummers voor MAZE. Lees hier haar verhaal:

“Hoi allemaal!

Ik ben Marleen en ben mezzo-sopraan en co-conductor bij MAZE Voices! Al mijn hele leven ben ik gepassioneerd bezig met zingen en heb in samen zingen met anderen mijn passie gevonden.

Op dit moment volg ik de masteropleiding Vocal Leadership, omdat ik me sinds een aantal jaar ook aan het ontwikkelen ben als vocaal leider. Bij MAZE krijg ik de kans om veel te leren en zie ik als co-conductor en zangeres de groep van twee kanten, wat ontzettend leuk is!

De leukste ervaringen tot nu toe, geschreven vóór New York, zijn toch wel de maanden dat ik MAZE fulltime heb mogen leiden. Die vier maanden waarin ik ons naar onze allereerste optredens coachte waren echt wel heel erg bijzonder. Ik kijk ernaar uit om nog veel meer te mogen leren en mooie muziek te maken met deze toffe groep zangers en zangeressen!”