Wie is wie: Marieke

Marieke

Marieke van Dijk – Alt

In de nieuwe rubriek ‘wie is wie’ stellen we iedere week een zanger van MAZE aan jullie voor. De gezichten kennen jullie waarschijnlijk al, maar wie schuilen er achter deze gouden keeltjes? Je leest het hier!

Deze week: Marieke.

Marieke zingt hoge alt bij MAZE en beslist daarnaast over de staging. Met haar theaterervaring weet ze, zonder dat er danspasjes aan te pas komen, altijd het juiste beeld bij de muziek te creëren zodat deze nog beter tot zijn recht komt. Mede hierdoor is Marieke een fantastische aanvulling op de groep! Lees hier haar verhaal:

“Mijn naam is Marieke van Dijk. Als kind heb ik 13 jaar blokfluit gespeeld. Pas op toneelacademie kwam de passie voor het zingen boven drijven. Na de geboorte van mijn dochters besloot ik daar meer werk van te maken. Ik zong in diverse coverbands, jazzbands en een te gekke bigband. Maar zingen bij MAZE heeft net dat beetje extra: We streven naar het beste uit onszelf en het beste uit elkaar. Dat geeft een ongekende creativiteit en groei. Naast muzikaal deelnemen mag ik me ook bezighouden met de stagings. Iets wat me met mijn theaterachtergrond lekker ligt.”