Wie is wie: Mareille

Mareille de Blok – Mezzo

In de rubriek ‘wie is wie’ stellen we iedere week een zanger van MAZE aan jullie voor. De gezichten kennen jullie waarschijnlijk al, maar wie schuilen er achter deze gouden keeltjes? Je leest het hier!

Deze week: Mareille.

Mareille is al sinds de start van MAZE een van de vaste zangers en zingt hoge mezzo. Twee jaar lang was ze als hoofd van de kledingcommissie verantwoordelijk voor onze outfits en zorgde ze ervoor dat het er allemaal weer als een mooi geheel uitzag. Daarnaast is ze inmiddels ook onze vlog koningin en maakt ze deel uit van de PR-commissie! Lees hieronder haar verhaal:

“Mij zal je niet horen zeggen ‘Ik zing al vanaf kleins af aan.’ Ik begon pas met zingen op de middelbare school. Ik was overgehaald om mee te doen aan het songfestival en toen ik achteraf positieve reacties kreeg, ontstond de liefde voor zingen. Toch was mijn eerste liefde bugel spelen. Daar ben ik dan ook de opleiding Docent Muziek op Codarts mee begonnen. Het zingen bleef kriebelen, en uiteindelijk ben ik met zang als bijvak afgestudeerd. Daar heb ik Merel Martens leren kennen, en weet nog dat ik vaak aan haar vroeg: ‘Als je ooit een vocal group in Rotterdam gaat starten, laat je mij het dan weten?’. En zie daar, Mezzo Mareille. Ik krijg regelmatig kippenvel als wij staan te zingen. Het is te gek om bij MAZE te horen!”