Wie is wie: Emma

Emma

Emma van Arragon – Sopraan

In de nieuwe rubriek ‘wie is wie’ stellen we iedere week een zanger van MAZE aan jullie voor. De gezichten kennen jullie waarschijnlijk al, maar wie schuilen er achter deze gouden keeltjes? Je leest het hier!

Deze week: Emma.

Emma is één van de sopranen van MAZE en daarnaast is ze lid van de PR-commissie. Daarmee is ze verantwoordelijk voor de website en Facebook en ja, dat betekent inderdaad dat ik dit stukje over mezelf aan het schrijven ben. Dus laat ik snel overgaan op mijn echte voorstelstukje!

“Hoi!
Ik ben Emma en ik zing sopraan bij MAZE. Ik ben 22 jaar en ik woon in Leiden, waar ik Sociale- en Organisatie Psychologie studeer. Als klein meisje zong ik een aantal jaar bij een kinderkoor, waar ik leerde meerstemmig te zingen, op het podium te staan en nog veel meer. In de jaren daarna heb ik altijd zangles gehouden, maar voornamelijk voor mezelf. Toen ik 18 was besloot ik de overstap van klassiek naar Jazz te maken toen ik vanuit mijn studie in Leiden auditie deed voor een 3-jarige minor aan het Conservatorium in Den Haag. Na een tijdje kwam ik erachter dat ik het samen zingen miste en ben ik op zoek gegaan naar een groep waar ik dat weer kon doen.

In de zomer van 2016 hoorde ik dat Merel een nieuwe groep aan het opstarten was, MAZE. Ik besloot auditie te doen en tot op de dag van vandaag ben ik heel erg blij dat ik dat heb gedaan! We hebben een ontzettend leuke, getalenteerde groep mensen waardoor ik iedere keer weer geïnspireerd word. Dat is één van de redenen geweest dat ik besloten heb om na Psychologie nog de opleiding Docent Muziek op Codarts te gaan doen, waar ik in september mee ga starten. Ik kan niet wachten om nog veel meer te leren, geïnspireerd te worden en vooral samen muziek te maken, zowel bij mijn nieuwe opleiding als bij MAZE!”