Wie is wie: Driek

Driek

Driek Heesakkers – Bariton

In de nieuwe rubriek ‘wie is wie’ stellen we iedere week een zanger van MAZE aan jullie voor. De gezichten kennen jullie waarschijnlijk al, maar wie schuilen er achter deze gouden keeltjes? Je leest het hier!

Deze week: Driek.

Driek is één van onze baritons en vanaf het begin af aan betrokken bij MAZE. Naast zanger is hij bestuurslid en heeft hij ook een aantal nummers voor MAZE geschreven en gearrangeerd. Daarnaast kan hij als geen ander loslaten en kan hij vol expressie zijn eigen ding doen. Daarmee haalt hij de groep regelmatig uit de ongemakkelijke eerste paar minuten als we weer een nieuwe oefening op de repetitie doen en wordt er vooral veel gelachen en gek gedaan! Lees hier zijn verhaal:

“Al mijn hele leven hoor ik overal muziek in. Als bassist ontdekte ik via punk, rock en pop de jazz en klezmer, en heb ik meditatieve muziek gespeeld in een ashram in India. Bij het Amsterdamse Crea kwam ik er uiteindelijk achter dat van alle instrumenten de stem mij het liefste is, en hoe bijzonder puur vocale muziek kan zijn. 


Ik hou van uitdagende en verrassende muziek die tegelijk toegankelijk is, die je als luisteraar kan omarmen. In MAZE komt dat allemaal samen: geweldige zangers, uitdagende muziek, heel energiek en aanstekelijk gebracht. 


Mijn muzikale interesses zijn verder nog altijd eclectisch. Naast de moderne vocale muziek van MAZE speel ik mee in opera-met-een-twist producties van het Amsterdamse gezelschap Naastcarré, en maak ik geïmproviseerde vocale muziek met het Dutch Organic Choir, net als MAZE ooit opgezet door Merel. Verder schrijf en componeer ik liedjes. Overdag werk ik als projectmanager bij de Universiteit van Amsterdam.”

📷 @ mOOm Photography