Duke Ellington Sacred Concert met Frits Bayens Big Band

Op 18 november zingt MAZE met de Frits Bayens Big Band en de Amerikaans-Canadese zangeres Dee Daniels bij hun uitvoering van het Sacred Concert van Duke Ellington.

Duke Ellington

Edward “Duke” Ellington (1899 -1974) was een Amerikaanse componist, pianist en leider van het Duke Ellington Jazz Orchestra, Hij stond aan de wieg van de big band jazz. Hij heeft veel bekende melodieën gecomponeerd zoals It Don’t Mean a Thing if It Ain’t Got That Swing, Sophisticated Lady, Prelude to a Kiss, Solitude, and Satin Doll. Op oudere leeftijd componeerde Duke Ellington drie sacrale composities: In the Beginning God (1965), Second Sacred Concert (1968), and Third Sacred Concert (1973). In al deze composities heeft Ellington jazz en pastorale muziek in een jazz oratorium met elkaar verenigd.

Frits Bayens Big Band

De Frits Bayens Big Band heeft zich in de afgelopen veertig jaar ontwikkeld tot een van de beste niet-commerciële bigbands in Nederland. Dat is te danken aan het inspirerend leiderschap van oprichter Frits Bayens, aan de wekelijkse repetities, het gevarieerde repertoire met arrangementen van hoog niveau en het talent en de inzet van alle orkestleden. Frits Bayens (1947), van oorsprong pianist en organist, heeft zijn sporen verdiend bij de Nederlandse radio en TV, als producer, programmamaker, geluidsregisseur (klassieke en lichte muziek) en arrangeur.

Dee Daniels

Dee Daniels is een componist en jazz vocalist met een unieke sound en een bereik van vier octaven. In haar optredens brengt ze een mix van standards, blues, gospel en eigen composities ten gehore waarmee ze muzikale grenzen overschrijdt. Ze treedt wereldwijd op met symfonie orkesten, big bands en combos. Voor meer informatie over Dee Daniels, zie www.deedaniels.com.